top
logo

Lawendowy Winec baner

 

banerZarzeccy

 

190x380 jesien


joop001-800x1131

Newsletter

Reklama

banner TK 190x380

rabat15press3


greece-3

Baner-joop

banner TK 570x170

InfoFood
THE BELL. Nowe, czarujące miejsce na Saskiej Kępie kradnie serca Warszawiaków! Email

Właściciele Monica i Gilbert nie nazwali go restauracją, gdyż chcą zaproponować swoim gościom coś więcej niż doskonałe jedzenie w przystępnych cenach i najlepsze gatunkowo trunki. Chcą, by The Bell oferowało niezwykłą atmosferę miejsc, w których każdy jest mile widziany i każdy czuje się dobrze. Miejsc, które kocha się od pierwszego wejrzenia, pierwszego zapachu i smaku.

To Eatery - bo tak jak w najpopularniejszych miejscach Nowego Jorku łączy ludzi w jednym miejscu, by na chwilę zatrzymać czas i pozwolić im cieszyć się chwilą tu i teraz.

Więcej…
 
Warsztaty kulinarne z Kamilą Szczawińską :Zdrowe gotowanie dla całej rodziny! Email

Warsztaty kulinarne z Kamilą Szczawińską towarzyszące premierze książki "Kuchnia dla całej rodziny" odbyły się we wtorek 17 stycznia w Comfort Food Studio w Hali Koszyki w Warszawie. Znana modelka, psychodietetyk i spełniona mama dwójki dzieci Kamila Szczawińska udowadnia, że warto zaszczepiać w dzieciakach zamiłowanie do zdrowego gotowania już od najmłodszych lat. W książce "Kuchnia dla całej rodziny" dzieli się 100 autorskimi pomysłami na wartościowe śniadania, obiady i kolacje.

W warsztatach udział wzięli m.in. dziennikarze i fotoreporterzy. Wraz z Kamilą Szczawińską przygotowali kilka potraw z książki, m.in. krem soczewicowo-brokułowy oraz sałatkę z dynią. Uczestnicy przekonali się, że zdrowe potrawy mogą być nie tylko smaczne, ale też proste w przygotowaniu. Nie zabrakło również wskazówek, tricków oraz oczywiście degustacji samodzielnie przygotowanych dań.

Więcej…
 
Słodki podwieczorek dla Babci i Dziadka! Email

Dzień Babci i Dziadka to doskonała okazja, aby wyrazić im swoją miłość i wdzięczność. Doskonałym pomysłem na uczczenie tego wyjątkowego czasu w szczególny sposób jest wspólny podwieczorek przygotowany ot tak... prosto z serca.

Nic tak nie przywodzi na myśl szczęśliwego dzieciństwa jak podwieczorki u dziadków. Aromatyczne ciasteczka upieczone przez babcię czy rozgrzewający kisiel z dodatkiem owoców przygotowany przez dziadka stanowiły świetne uzupełnienie do niekończących się rozmów i rozmaitych zabaw. Nie trzeba wiele, by magiczne chwile powróciły. Wystarczy odrobina chęci, a o efekt zadba Delecta.

Więcej…
 
Zdrowie i wyjątkowy smak? Naturalnie! Aromatyczny podwieczorek, czyli pieczone Kalerosse™ z czosnkiem i parmezanem Email

Zimą szczególnie warto zadbać o wartościową dietę, która wzmacnia organizm, uodparnia i rozgrzewa. Menu oparte na warzywach jest doskonałym sposobem na dobrą formę podczas chłodnych miesięcy. Zupełnie nowe warzywo kalerosse™, upieczone z dodatkiem aromatycznego czosnku, to połączenie wartości odżywczych z wyśmienitym smakiem i łatwością przygotowania.

Wartościowe zimowe menu powinno uzupełniać niedobór witamin i składników odżywczych, rozgrzewać organizm, uodparniać i usprawniać metabolizm. Chociaż w długie wieczory kuszą niezdrowe słodkości, warto mądrze zaplanować dietę bogatą w przekąski, które będą zarówno zdrowe, jak i smaczne. Wtedy ochota na słodycze mija, a my otrzymujemy niezbędne składniki dodające energii na długo.

Więcej…
 
Sylwestrowe przekąski! Email

Sylwester to data wyczekiwana na całym świecie. Towarzyszą mu liczne miejskie zabawy, bale i domowe prywatki. Menu na takie okazje również musi być odpowiednio dobrane – tak, aby było smaczne i jednocześnie nie wymagało zbyt wiele pracy. Jakie potrawy najlepiej przygotować w ostatni dzień roku, radzi ekspert kulinarny Piotr Ceranowicz.


Tradycja świętowania
31 grudnia jest dniem wyczekiwanym przez większość z nas. Świętuje się wówczas odejście starego roku, a hucznie wita nadejście nowego. W Polsce tradycje uroczystego obchodzenia sylwestra zapoczątkowała staropolska szlachta, która to tego dnia organizowała wystawne przyjęcia. W towarzystwie odpowiednich potraw i trunków świętowała wówczas odejście starego roku. W mniej zamożnych gospodarstwach również odbywały się spotkania, choć charakterem bardziej przypominały one odświętny wieczór spędzony z bliskimi niż huczną zabawę.

Więcej…
 
« pierwszapoprzednia12345678910następnaostatnia »

Strona 10 z 89

sandra-www-min

travel-ecolines


bottom

Copyright © 2010 - 2011 www.PressZone.pl