top
logo

Lawendowy Winec baner

 

banerZarzeccy

 

190x380 jesien


joop001-800x1131

Newsletter

Reklama

banner TK 190x380

rabat15press3


greece-3

Baner-joop

banner TK 570x170

InfoFood
„Trendy Kolacja” zawitała do Małopolski! Email

Ponad 80 przedstawicieli branży HoReCa miało okazję poznać najnowsze trendy kulinarne podczas „Trendy Kolacji" w restauracji Dworu Sieraków pod Krakowem. Ekskluzywne spotkanie z cyklu „Szef dla Szefów", organizowanego przez sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, odbyło się 9 maja.


Opowiadanie historii poprzez jedzenie, comfort food, naturalność i prostota podania, prospołeczność restauracji, korzystanie z dzikich roślin – właśnie te najnowsze trendy w świecie kulinariów stanowiły temat przewodni uroczystej „Trendy Kolacji". To już drugie spotkanie organizowane przez sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska w ramach programu „Szef dla Szefów". Tym razem przedstawicieli branży gastronomicznej gościła 9 maja restauracja Hotelu Dwór Sieraków w Dobczycach pod Krakowem.

Więcej…
 
Odkryj niezwykłą moc natury z marką Herbapol! Email

Polska marka Herbapol już od 1949 roku dzieli się z nami tym, co z natury najlepsze. Niezwykły smak i aromat jej produktów to dla wielu z nas podróż do czasów dzieciństwa lub dopełnienie chwil spędzonych w rodzinnym gronie. Intensywny smak rozgrzewającej malinowej herbatki i ziołowych naparów marki Herbapol towarzyszą nam już od wielu lat.

 

Jednak Herbapol to nie tylko zioła i owoce znane od pokoleń, ale również coraz modniejsze ich warianty i nowości, takie jak herbatka ziołowa Morwa Biała oraz produkt całkowicie innowacyjny na polskim rynku – Zielnik Polski Esencja Zdrowia, czyli zioła w płynnej formie podania. Dzięki uważnemu obserwowaniu trendów i potrzeb Herbapol niezmiennie gości w domach i sercach Polaków. Już od 68 lat.

Więcej…
 
Siesta z bakaliową paschą wielkanocną! Email

Pascha to wyjątkowy deser przygotowywany tylko raz w roku. Ten smakołyk ma wielowiekową tradycję i jest kwintesencją Świąt Wielkanocnych. Pascha zachwyca lekkością świeżego twarogu i waniliowymi nutami, a z dodatkiem wyśmienitych bakalii Siesta będzie wykwintną propozycją kulinarną na świątecznym stole.


Tradycja przygotowywania paschy pochodzi z Rosji. W naszym kraju przyjęła się przede wszystkim we wschodnich rejonach, ale warto bliżej poznać sekret receptury paschy i przyrządzić ją na Święta.

Więcej…
 
Nowy chrzan śmietankowy od Krakusa – sprytny sposób na udane Święta Wielkanocne! Email

Święta Wielkanocne to moment, gdy na stołach pojawiają się tradycyjne potrawy. Na stół trafiają wędliny, sałatki, żurek, biała kiełbasa i oczywiście jajka, często kolorowe i bogato zdobione. Obok nich, nie może zabraknąć także chrzanu. To dodatek, bez którego żaden stół nie byłby prawdziwie świąteczny, a dania nie miałyby tak charakterystycznego smaku. Wszyscy, którzy cenią w kuchni tradycję, ale jednocześnie są otwarci na ciekawe, smakowe innowacje, na pewno z przyjemnością spróbują nowego, delikatnego chrzanu śmietankowego Krakus.

Więcej…
 
Słodko-wytrawne inspiracje od Lubelli – od święta i nie tylko! Email

Przed nami czas przygotowań do Świąt Wielkanocnych. Sporo chwil spędzimy w kuchni, szukając pomysłów i inspiracji na dania, które zachwycą naszych najbliższych oraz gości. Obecnie świąteczne menu staje się coraz bardziej różnorodne, a słodkie i wytrawne smaki otwierają przed nami szeroki wachlarz kulinarnych możliwości. Bez względu na to, czy jesteśmy miłośnikami tradycji, czy też lubimy w kuchni eksperymenty, sukces zagwarantują nam przede wszystkim odpowiednio dobrane składniki. W przypadku wszelkiego rodzaju ciast składnikiem, od którego zależy najwięcej jest wysokiej jakości mąka. To ona zapewnia nam wymarzony efekt sprawiając, że ciasta są delikatne i puszyste lub odpowiednio kruche.

Więcej…
 
« pierwszapoprzednia12345678910następnaostatnia »

Strona 8 z 89

sandra-www-min

travel-ecolines


bottom

Copyright © 2010 - 2011 www.PressZone.pl