top
logo

Lawendowy Winec baner

 

banerZarzeccy

 

190x380 jesien


joop001-800x1131

Newsletter

Reklama

banner TK 190x380

rabat15press3


greece-3

Baner-joop

banner TK 570x170

InfoFood
Strusina - mięso XXI wieku! Email

Lista zalet strusiego mięsa jest proporcjonalna do wielkości strusia. Strusina to doskonała alternatywa dla wołowiny i drobiu. Jest niskokaloryczna i bogata w składniki odżywcze, ma wyczuwalny słodki smak. Można ją jeść zarówno w formie tatara, jak i po obróbce termicznej.

W smaku i wyglądzie strusina przypomina wołowinę, aczkolwiek jest mięsem delikatniejszym, słodszym i bardziej soczystym. Przygotowanie potraw ze strusiny nie jest trudne, przyrządza się ją podobnie do mięsa wołowego. Koneserom mięsnych potraw polecić można stek wysmażony po dwie minuty z każdej strony albo drobno siekany tatar.

Więcej…
 
L’avanti - śródziemnomorski koncept kulinarny z polską duszą! Email

W czerwcu br. na kulinarnej mapie Warszawy pojawił się nowy, interesujący i niewątpliwie smakowity punkt - restauracja i cocktail bar - L'avanti. Usytuowany przy ulicy Grzybowskiej 5, w rejonie miasta, który staje się coraz bardziej popularny wsród stolicznych bywalców. Duszą tego wyjątkowego konceptu jest łączenie tradycyjnych włoskich smaków z polskimi, wysokiej jakości składnikami. To tutaj klasyczne, pochodzące z południa Europy potrawy nabierają niepowtarzalnego charakteru dzięki wykorzystaniu w nich miejscowych produktów.

Więcej…
 
O co chodzi z tym Aloesem? Email

Wielu z nas słyszało o niezwykłych właściwościach leczniczych aloesu, sięga po niego coraz więcej Polaków. Aloes robi furorę nie tylko w świecie kosmetologii, ale także medycyny naturalnej: leczy, upiększa, regeneruje skórę i całe ciało. Korzyści, jakie płyną ze spożywania aloesu zdają się nie mieć końca i dla wielu stanowią niezawodny przepis na długie i zdrowe życie.

Poszukując sposobu na zachowanie zdrowia i urody imamy się wielu różnych sposobów. Pieczołowita pielęgnacja skóry i zabiegi kosmetyczne to tylko niektóre z nich. Kluczem do sukcesu jest jednak przede wszystkim aktywny tryb życia połączony ze zbilansowaną dietą.

Więcej…
 
Zasmakuj pełni lata w COSTA COFFEE! Email

Upały dają się we znaki? Orzeźwiające kawy z letniego menu COSTA COFFEE postawią Cię na nogi! Obok deserowych nowości Frostino w ofercie kawiarni pojawią się klasyki w miętowej i pomarańczowej odsłonie. Do delikatnego Cold Brew dołączą Cold Brew Mojito i Orange Spritz oraz światowy hit, Coffee Tonic. Letnią alternatywą dla legendarnej mieszkanki ziaren Mocha Italia będzie 100% Arabica z Kolumbii, która zabierze Cię w egzotyczną podróż pełną aromatów potwierdzając, że... lato to stan umysłu!

Więcej…
 
Różowy homar i inne smaki! Email

W środowe słoneczne popołudnie warszawska restauracja PINK LOBSTER zaprosiła znane i lubiane osoby ze świata mediów i show businessu na premierową odsłonę menu letniego. Specjalne dania przygotowane przez Jarka Walczyka, szefa kuchni i współwłaściciela wzbudził ogólny entuzjazm zaproszonych. Gwiazdy i dziennikarze delektowali się zestawem przystawek, zupą rybną, dorszem przygotowanym w niskiej temperaturze, policzkami wołowymi. „Wisienką na torcie" okazał się deser PINK LOBSTER podawany wg. specjalnego rytuału.


Ochom i achom nie było końca, a wszyscy goście zapowiedzieli powroty z rodziną i znajomymi. Do grona szczęściarzy, którzy mieli okazję karmić podniebienie rarytasami należą: Anna Oberc, Anna Samusionek, Joanna Racewicz, Ola Ciupa, Olga Kalicka, Sandra Staniszewska, Jakub Kucner, Piotr Zelt, Katarzyna Krawczyk, Milena Rostkowska Galant, Agnieszka Ludwisiak Wypior, Sandra Staniszewska, Magdalena Antosiewicz, Grzegorz Czepułkowski.

Więcej…
 
« pierwszapoprzednia12345678910następnaostatnia »

Strona 1 z 89

sandra-www-min

travel-ecolines


bottom

Copyright © 2010 - 2011 www.PressZone.pl